Ontspanning en bewust-zijn

Naar ontspanning en bewust-zijn

“Een hoofd vol gedachten en nergens een aan/uit knop”

We hebben het allemaal druk en we moeten en willen van alles. Vooral in ons hoofd zijn we altijd bezig: plannen maken voor de dag, piekeren over voorvallen uit het verleden, de spanning rondom de huidige arbeidsmarkt, automatering, flexibilisering, relaties en zo zijn er vele gedachtes. We bieden deze één-daagse training aan waarin je met deze thema’s aan de slag gaat.

Zou het dan niet heerlijk zijn om te leren hoe je je gedachtestroom tot rust kunt brengen. Hiertoe bieden we een eerste aanzet gedurende deze trainingsdag.

Programma                                      

We wisselen verschillende vormen van meditatie af met praktijkoefeningen tijdens deze dag. Tijdens de meditatieoefeningen ontspan je lichaam en geest. Je laat onnodige gedachtes los. Tijdens de andere persoonlijke oefeningen kun je werken aan je persoonlijke vragen en thema’s. Hierdoor kom je dichter bij je eigen kern en daarmee kom je steviger in je schoenen te staan. Op deze manier ontstaat er ruimte voor inzicht en creativiteit in je denken, voelen en intuïtie.

Voor wie is deze cursus?

Eigenlijk voor iedereen die wil leren om te ontspannen en daarvan genieten, die wil leren af en toe de gedachten in ons hoofd stil te zetten en als je een stap wilt zetten rondom je persoonlijke thema.

Ervaring met het bovenstaande is niet belangrijk, iedereen kan meedoen.We verwachten wel van je dat je bereid en in staat zijn met hun persoonlijke of werksituatie aan de slag te gaan.

Globale inhoud trainingsdag:

  • De trainers zijn: Lia Vries en Renate Damen.
  • Diverse meditatieve oefeningen, gecombineerd met oefeningen rondom persoonlijke leervragen van de deelnemers (naar behoefte in te brengen door de deelnemers);
  • Inzicht krijgen het bewust stil zijn en wat dat kan opleveren;

Resultaat cursusdag:

  • De ervaring wat meditatie en bewust stil zijn kan opleveren aan jou in je dagelijkse leven
  • Een verhelderende stap in je persoonlijke leervraag

Locatie:

Het Benedictushof, Vennewatersweg 27, 1935 AR Egmond-Binnen. Bij inschrijving van groepen zijn ook andere locaties beschikbaar.

Meer weten? maak vrijblijvend een afspraak.