Over Lia

Lia Vries senior loopbaan- en personal coach

Lia Vries (1959) is geboren in Kingston upon Thames(GB). De eerste fase van mijn leven was een turbulente jeugd in de kop van Noord Holland en ik studeerde uiteindelijk af zo rond mijn 30ste aan de Sociale academie personeel & arbeid in Amsterdam. Na een mooie loopbaan als leidinggevende en loopbaancoach/trainer bij Albert Heijn, ben ik in 2002 gestart als zelfstandig coach en werken voor diverse organisaties is absoluut een onverbloemde passie van mij in relatie met de betekenis voor mensen en hun werk! Een ongelofelijke interesse voor de diversiteit van mensen en de betekenis van levensfasen in de samenwerking, het coachen van medewerkers in de tweede helft van hun loopbaan, hoe blijf je blij en met wendbaarheid aan het werk tot je pensioen.

In de afgelopen jaren verdiepte ik mij na de HBO Personeel & Arbeid in Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), Transactionel Anallyse (TA), systemisch werken, Lichaamsdiagnostiek, karakterstructuren en meditatie. Een keer per jaar geef ik een lezing aan studenten UVA Psychologie arbeid & organisatie over het geweldige vak als loopbaancoach om de vakkennis en ervaringen rondom organisatie en veranderingen met elkaar te delen.

De ervaring in de retailbranche is inmiddels flink uitgebreid naar andere werkterreinen, zoals de groothandel, logistiek, ICT- en bancaire dienstverlening, gemeentelijke organisaties, welzijn, onderwijs en diverse particuliere aanvragen.

Mijn bedrijf Lia Vries Loopbaanontwikkeling, coaching in alle fasen van je leven bestaat nu bijna 10 jaar en graag werk ik samen met het coachingsbureau MoMatch, met het coachingsbureau Renate Damen, senior coach/therapeut en trainer, Marjo Klaver coach en trainer Waterwerk en Ghislaine Peters  o.a. Jobcoach, budgetcoach en Professional organizer.