Klant aan het woord

Ik heb in de afgelopen jaren vele mensen begeleid die niet op de juiste plek zaten, een betere samenwerking willen met de leidinggevende, die ontslagen waren, een betere balans wensen tussen werk-en prive, op zoek naar hun wensbaan, generatievraagstukken ‘hoe ga ik mijn jongere collega beter begrijpen?’, etc.

Zij zijn je voorgegaan en graag vertellen ze over hun ervaringen en resultaten die ze gehaald hebben.

Henk Kooreman
Bedrijfsleider Stichting beheer Bedrijfplaats “Rhijnhof” Leiden

Wat ik voornamelijk ervaren heb is dat ik de tijd moest nemen voor een verandering in de tweede helft van mijn loopbaan. Jij wees mij op de feiten dat veranderingsprocessen soms wat tijd nodig hebben en dat ik die ook moet nemen. Jij leerde mij daarin vertrouwen te hebben. Ook dat ik meer rekening moest houden met mijn eigen grenzen. Dat wanneer ik geen ruimte voor mijzelf nam ik ook niet de kans had om te veranderen. Sterker nog jij liet mij inzien dat alles bij het oude zou blijven. Met geduld en doorzetten heb jij mij hard aan het werk gezet. Soms dacht ik wel kan het niet wat sneller. Maar jij bleef bij jou eigen tempo en liet je niet gek maken door mij. Luisteren is een kunst en die beheers jij. Doorvragen is een gave en die heb jij. Confronteren moet je kunnen en jij kan dat. Stimuleren vraagt doorzetten en dat doe jij.

Esther Binnekamp
Project/Content Coordinator Group Communications – Koninklijke Ahold, Zaandam

Toen ik bij Lia kwam, wist ik echt totaal niet welke richting ik op wilde in mijn loopbaan. Liep al maanden met vragen rond, maar kwam geen stap verder. Wat vind ik nou eigenlijk echt leuk? Moet ik niet gewoon heel wat anders gaan doen? Waar ligt mijn kracht? Wat werkt belemmerend?
Het liefst wilde ik de antwoorden hierop binnen een paar weken hebben. Maar dit soort processen kost meer tijd. Lia kan je als geen ander een spiegel voor houden en door middel van opdrachten, rollenspellen en doorvragen handvaten geven, om weer dichter bij je zelf te komen. Alle antwoorden zitten in jezelf en Lia haalt die naar boven. Het coachingstraject heeft mij een stuk rust gebracht en ik moet leren loslaten: niet alles hoeft nú en perfect. Onderzoeken van mogelijkheden en met kleine stapjes dichter naar die droombaan! Wat ik fijn vindt, is dat Lia ook helpt bij de praktische kant, zoals het formuleren van een helder profiel van jezelf waar je nu en aan de toekomst iets aan hebt, tips& tricks voor het netwerken etc.