Omgaan met veranderingen

Omgaan met ingrijpende veranderingen op het werk en in je leven. Verlies is van alle tijden en kent vele vormen. Vaak denk je als eerste aan overlijden. Ook een reorganisatie op het werk, ziekte of scheiding, zijn vormen van verlies waarmee mensen het moeilijk kunnen hebben.

Mensen weer in hun innerlijke kracht krijgen, dat is de kern van de training. Een transitieproces begint altijd met een einde. In de (online) training is het programma gericht op het laten verwerken van persoonlijke ervaringen die zich voordoen bij een (dreigend) verlies in de functie of bij een ander verlies van perspectief. Je gaat aan de slag met de overgang van oud naar nieuw perspectief om zo je weg weer vinden in het leven.

Werkwijze

We werken met activerende en intensieve werkvormen waarbij denken, handelen, voelen en zingeving van jouw als deelnemer wordt aangesproken..

We werken met de verliescirkel, transactionele analyse, systemische werken en met professionele communicatie vormen. Het programma dat deelnemers optimaal aan de slag laat gaan met hun persoonlijk thema rondom het onderwerp: verlies en rouwverwerking. Zodat je leert wat de gevolgen van je eigen houding en gedrag kunnen zijn.

Het resultaat is dat je met meer mildheid zaken achter je kunt laten en met nieuwe energie en focus je persoonlijke keuzes effectief kan vertalen naar actie.

De training De Kentering wordt als maatwerk op jullie afdeling en organisatie toegesneden. Meer weten, maak vrijblijvend een (online) afspraak.